یک شرکت دانش بنیان فیلترهای نانویی کاربردی در توربین‌های گازی را به تولید رساندند که موجب کاهش قابل توجه آلایندگی هوا شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، محمدجواد فروندی، مدیر طراحی محصولات و تولید نانوالیاف یک شرکت دانش بنیان درباره تاثیر نانوفیلترهای این شرکت در کاهش آلودگی هوا گفت: در یک منطقه متوسط از نظر آلودگی به ازای هر توربین گازی، هر سال تا شش تُن آلودگی وارد محیط می‌شود که استفاده از نانوفیلترهای این شرکت به کاهش این آلودگی کمک شایانی کرده است.

به گفته فروندی، این شرکت به واسطه استفاده از نانوالیاف در محصولات خود موفق به دریافت عنوان دانش‌بنیانی شده است.

مدیر طراحی شرکت ادامه داد:استفاده از نانوالیاف موجب شده تا فیلترهای این شرکت توان جداسازی ذرات با ابعاد کوچکتری را داشته باشد؛ در واقع ذراتی که پیش از این از فیلترهای معمولی عبور می‌کرد و در موتور خودرو رسوب می‌کرد یا وارد ریه افراد می‌شد، در فیلترهای نانویی به دام می‌افتند که این به معنای تصفیه کارآمدتر هوا یا سیال عبوری از فیلتر است.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از نانوالیاف در این فیلترها موجب شده تا منافذ موجود در این فیلترها نانومتری شده و طیف گسترده‌تری از ذرات را به دام بیاندازد.

فرورندی عنوان کرد: مهم‌ترین اثر فیلترهای هوای احتراق نانو، کاهش ورود ذرات معلق زیر یک میکرون به محیط است که این محیط می‌تواند کابین هواپیما، موتورخودرو، نیروگاه و حتی سیستم تنفسی انسان باشد. این به نوبه خود باعث کاهش هزینه تعمیرات، سوخت و نگهداری نیز می‌شود.

مدیر طراحی شرکت ادامه داد: مزیت دیگر استفاده از این نوع فیلترها کاهش میانگین افت فشار برای دستگاه مصرف‌کننده در طول استفاده است که این مزیت به طولانی‌شدن عمر فیلتر کمک کرده و ظرفیت غبارگیری افزایش پیدا می‌کند.