مدیر پروژه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام روند آماده سازی واکسن کووایران برکت، در فاز سوم کارآزمایی بالینی را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، صبح یکشنبه نهم خرداد ۱۴۰۰، نشست خبری ارائه نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت، با حضور مدیران برنامه تولید این واکسن برگزار شد.

در این نشست، مدیران کارآزمایی بالینی و همچنین مدیر پروژه تولید واکسن کووایران برکت، به ارائه نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن پرداختند.

در ابتدا، حسن جلیلی مدیر پروژه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام در خصوص تولید واکس کووایران برکت گفت: یک بخش تولید واکسن اثر بخشی آن و بخش دیگر نیز تولید انبوه آن است.

وی افزود: هفته گذشته بهره برداری از فاز صنعتی تولید واکسن انجام شد و تمام تلاشمان را می‌کنیم که براساس جدول زمانبندی تولید واکسن را پیش ببریم.

جلیلی با اشاره به اینکه یک میلیون دوز واکسن آماده داریم، گفت: بعد از طی مراحل قانونی، این واکسن‌ها در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: یک جدول زمانبندی داریم که بر اساس آن قرار است در خرداد ماه ۳ میلیون دوز واکسن تولید شود در تیرماه ظرفیت را ارتقاء خواهیم داد و شهریور به بالای ۱۸ میلیون دوز خواهیم رسید.

جلیلی افزود: همزمان با ایجاد خطوط جدید صنعتی، محققان روی راندمان کار کردند و راندمان افزایش یافته و توانستیم با عدد قابل قبولی خطوط تولید را به بهره برداری برسانیم.

مدیر گروه تحقیقات تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام و مسئول تیم تولید واکسن کووایران برکت درباره نحوه نگه داری از واکسن های دپو شده گفت: واکسن های تولید شده در دمای یخچال نگه داری و زمان ماندگاری قابل قبولی دارد.

جلیلی افزود: کارخانه شفافارمد زیرمجموعه گروه دارویی برکت است و زیرساخت های گسترده ای دارد و محدودیتی برای نگه داری نداریم. از ظرفیت های گروه دارویی برکت استفاده می کنیم.

وی درباره مطالعه اثربخشی واکسن روی گونه هندی و آفریقایی اظهار کرد: واکسن روی گونه انگلیسی اثر داشت. درباره مطالعه روی نمونه آفریقایی و هندی هنوز نمونه خالصی که بتوانیم در آزمایشگاه رشد دهیم دریافت نکردیم و درخواست کردیم اگر نمونه خالصی هست در اختیار ما بگذارند. ما این آمادگی را برای مطالعه روی گونه های دیگر داریم