با استفاده از ظرفیت‌های دانشی در کشور، ابزار پایش و نیازمندی‌های صنعت دریایی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به تولید می‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، یکی از اقداماتی که می تواند به خودکفایی کشور در صنعت دریایی کمک کند استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای طراحی و تولید محصولات کاربردی در این حوزه است. بر همین اساس ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده است تا نیازهای این صنعت را با توان و ظرفیت داخلی تامین کند.

تحقق اهداف کلان تعریف شده در اقتصاد دریا نیازمند شناخت دقیق و استفاده از ابزار و فناوری‌های نو است. فناوری‌هایی که نقشی اثرگذار در توسعه صنعت دریایی دارد. با توجه به توانایی‌های دانشی موجود در کشور، در حال حاضر بیشتر ابزار پایش و نیازمندی‌های این حوزه شامل اندازه‌گیری‌های جامع محیط‌های آبی و مدل‌سازی‌های عددی، در بازار داخلی به تولید می رسد.

این کار با استفاده از ظرفیت علمی و فناوری داخلی، جذب اساتید و دانشمندان ایرانی خارج از کشور و اتصال آن‌ها به شبکه علمی داخلی توسعه می‌یابد. از دیگر کارهایی که در این حوزه می توان انجام داد و ستاد به دنبال آن است، هم‌افزایی با دیگر نهادها و همکاری با آنها است. این کار به متمرکز شدن اطلاعات و داده‌ها نیز منجر می‌شود.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصمیم دارد در آینده نزدیک با تاسیس یک شورای جدید بتواند علاوه بر استفاده از تجربیات مدیران باتجربه در بخش دریا، به هم افزایی بیشتر در تصمیم‌گیری‌های کلان دریایی دست پیدا کند.