با کمک 18 فناوری پیشرفته حمل‌ونقل عمومی در کشور یک گام به جلو برداشت و سفرهای درون و برون شهری هوشمندانه‌تر شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از شرکت‌های توانمند داخلی در حوزه طراحی سیستم‌های هوشمند برای حمل‌ونقل عمومی، شرایط را برای تجاری‌سازی این تلاش‌های فراهم کرد.

حمل‌ونقل عمومی از جمله صنایعی است که کاربرد فراوان و مخاطبان زیادی دارد و روزانه خدمات بسیاری به جامعه ارائه می کند. برخی از نمونه‌های ترابری عمومی عبارتند از اتوبوس‌های شهری، اتوبوس‌های ترولی، تراموا (یا ریل سبک)، مترو، و قایق‌های فرابر. این صنعت کاربردی در ایران با تلاشی دانش‌بنیان در حال توسعه یافتن است.

«سامانه یکپارچه شهر پی برای پرداخت QRcode ناوگان تاکسیرانی»، «سامانه اتوبوس یابی YAZD BUS»، «نسل جدید تابلوهای هوشمند اطلاع رسانی اتوبوس»، «کیوسک هوشمند درخواست تاکسی در مبادی ورودی شهر»، «پیگیری اشیا گمشده در اتوبوس‌ها»، «ارائه اپلیکیشن های حوزه حمل و نقل» و «بلیط الکترونیک» از جمله این سامانه ها است.

همچنین سامانه های دیگری نیز با تلاش شرکت‌های فناور توسعه یافته است. «سامانه مدیریت ناوگان»، «سیستم یکپارچه پرداخت QRcode در اپلیکیشن شهر من»، «پرداخت کرایه قطار شهری با اپلیکیشن ناب»، «کیف پول یکپارچه الکترونیک»، «صدور فیش کرایه تاکسی برای مسافران در مبادی ورودی شهر»، «اپلیکیشن هوشمند شهرداری» و «سامانه ویدئومپ».

البته در این میان نباید از گسترش و تولید سامانه های «سامانه‌های تاکسی تلفنی 133»، «سامانه هوشمندسازی ناوگان اتوبوسرانی AVL» و «سیستم پرداخت الکترونیک» و «پرداخت آنلاین حمل و نقل عمومی» نیز در کشور غافل شد.