محققان موفق به تولید ابرذره ای در ابعاد غبار شدهاند که مجموعهای از ۹۰ خازن زیستی لولهای شکل است و میتواند به اندازه یک باتری ای ای ای در خود انرژی ذخیره کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از نیواطلس، پژوهشگران آلمانی با ترکیب قطعات الکترونیکی مینیاتوری با پوستههای منعطف موفق به تولید کوچکترین ماده هادی جریان برق در جهان شدند.
این ماده که از ذرات گرد و غبار هم کوچکتر است، از ولتاژی معادل با باتریهای ای ای ای برخوردار است و به شکلی ایمن میتوان از آن برای ذخیره انرژی در بدن انسان استفاده کرد. فناوری یادشده را میتوان برای انتقال انرژی از طریق خون انسان نیز به کار گرفت.
این ماده نانوهادی میتواند انرژی نانو حسگرهای نصب شده بر روی ایمپلنتهای درون بدن انسان را تأمین کند و از بسیاری از مشکلاتی که فعلاً برای استفاده از آنها وجود دارد، جلوگیری کند.
ابرهادی های زیستی مذکور متشکل از لایههای پلیمری هستند که در بین آنها مواد حساس به نور برای جمع آوری انرژی، غشای جداکننده و الکترودهایی که از یک پلیمر سازگار با رسانایی الکتریکی (به نام PEDOT:PSS) ساخته شدهاند نصب شده است. کل این مجموعه بر روی یک سطح بسیار باریک نصب میشود و کمتر از ۰.۰۰۱ میلیمتر مربع مساحت دارد.
در جریان استفاده آزمایشی از این ابزار در پلاسمای خون ۷۰ درصد از انرژی بعد از ۱۶ ساعت استفاده باقی مانده بود و لذا میتوان به کاربرد آن برای مقابله با طیفی گسترده از بیماریها امیدوار بود.