ایجاد بسترهای تامین مالی و رونق بازارسازی ضرورتی برای گسترش بازار محصولات ایرانساخت است تا این محصولات به بازارهای داخلی و بینالمللی وارد شوند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت از تامین مالی بازارهای این حوزه که در سند گسترش کاربرد فناوری نانو در افق 1404 تعریف شده است زمینه را برای ورود این محصولات به جامعه و تجاریسازی توانمندیهای فناورانه فراهم کرده است.
در این سند وجود برنامههای منسجم و منعطف و تأمین منابع مالی مور دنیاز دو راهبرد مودر توجه بوده است و برنامههای اجرایی آن هر 3 سال یک بار و اقدامات اجرایی آن به صورت سالانه مورد ارزیابی قرار میگیرد و در صورت نیاز، تغییر میکند.
رشد حمایتهای مالی نانوفناوری
از سال 1384 تا پایان سال 1399 بیش از 5هزار و 283 میلیارد ریال به برنامههای ملی پیشرفت فناوری نانو اختصاص یافته است. با سرمایه گذاری هوشمند دولتها در فناوری نانو برای کمک به بخش خصوصی برای توسعه و تجاری سازی محصولات ایرانساخت، علاوه بر تحقق دستاوردهای قابل توجه همچون توسعه صنایع دانشبنیان و افزایش بهرهوری صنایع موجود، جلوگیری از خروج ارز، کاهش قیمت محصولات داخلی و افزایش اشتغال متخصصان، چندین برابر بودجه هزینه شده به صورت مالیات حاصل از فعالیت بخشهای تولیدی به خزانه دولت بازمیگردد.
با گذشت بیش از 15 سال از آغاز برنامه ملی پیشرفت فناوری نانو در کشور، توانمندی قابل توجهی در دانشگاهها و مراکز علمی و مراکز نوآوری ایجاد شده است. همچنین شرکتهای دانشبنیان و خلاق نانو با تکیه بر این توانمندی ها توانسته اند در مسیر مناسبی برای جهش تولیدات دانشبنیان قدم بگذارند.