یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه روشهای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان به شمار میرود و بر همین اساس، راه را برای پذیرش این کسب و کارها در یکی از مهمترین زیرساختهای مالی و سرمایهای یعنی بازار سرمایه بورس و فرابورس فراهم هموار است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، تاکنون 48 شرکت دانش بنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس پذیرش شده اند و از این میان 42 شرکت دانشبنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس فعال هستند.
در این میان 30درصد از این شرکت ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، 28درصد در حوزه دارو و فراوردههای پیشرفته و 21درصد نیز در حوزه مواد پیشرفته فعالیت می کنند.
سخت افزارهای برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته برق و الکترونیک و فناوری زیست کشاورزی، دیگر صنایعی هستند که شرکت های دانش بنیان در آن موفق به پذیرش شده اند.
رونق حضور شرکتهای دانشبنیان و خلاق در بازار سرمایه
رشد قابل توجه حضور فعالان زیستبوم نوآوری و فناوری در بازار سرمایه طی سالهای اخیر، زمینه را برای رونق این کسبوکارها فراهم کرده، به طوری که با تسهیل و حمایت از پذیرش شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه و رشد شرکت های دانشبنیان در سال های اخیر، پذیرش شرکت های دانش بنیان جهش چشمگیری داشته است.
بیش از 40درصد این شرکت ها در 4 سال گذشته در بازارهای بورس و یا فرابورس پذیرش شدهاند. در حال حاضر 25 شرکت دانشبنیان بورسی و همچنین 17 شرکت فرابورسی است.