سرپرست مدیریت پدافند غیرعامل موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این موسسه توانست خطوط تولید خود را با وجود تحریمهای بعد از انقلاب حفظ و در زمینه پدافند غیرعامل زیستی به خوبی ورود کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر غلامرضا حنیفی درباره اهمیت پدافند غیرعامل در موسسه رازی گفت: پدافند غیرعامل نقش پیشگیرانه در وقوع بحرانها دارد و با ایجاد تدابیری موجب کاهش هزینهها میشود؛ بنابراین در موسسه رازی، پدافند غیرعامل هر فعالیت آسیب زا را شناسایی و مانع آن میشود.
وی گفت: موسسه رازی با تولید ۸۰ نوع واکسن انسانی، دامی، طیور، آبزیان و فرآورده بیولوژیک نقشی پیشگیرانه در وقوع بیوتروریسم و بیماریهای مختلف دارد و تا کنون نیز با محصولات این موسسه، از بیماریهای متعدد مصون ماندهایم. همانطور که امروز با همه گیری بحران کرونا و تحمیل هزینههای فراوان جانی و مالی ناشی از آن، اهمیت موسسه رازی به روشنی مشخص میشود.
حنیفی با اشاره به ساخت واکسن رازی کووپارس طی دو سال اخیر از زمان وقوع کرونا افزود: تکنولوژی ساخت این واکسن منحصر به فرد بوده، دارای دو دز تزریقی و یک دز استنشاقی است و از نسل جدید واکسنها محسوب میشود و از لحاظ بی ضرری جزء ایمن ترین واکسنها است که ایمنی همورال و سلولار را توامان تحریک میکند و همین ویژگی، در سلامت نسل آینده کشور تاثیر به سزایی دارد.
سرپرست مدیریت پدافند غیرعامل موسسه رازی، ساخت و تجهیز بخش بیوبانک را از اقدامات مهم پدافند غیرعامل موسسه نام برد و با بیان اینکه این بخش مجهز به فریزرهای دو موتوره بوده و از ایمنی بالایی در وقوع زلزله و آتش سوزی برخوردار است، تصریح کرد: در این بخش بذرهای ساخت واکسن نگه داری و حفاظت میشود.
حنیفی افزود: تدوین دستورالعملها و پروتکلهای علمی به منظور حفظ دانش و تکنولوژی محصولات نیز انجام شده و هر دو سال به روز رسانی میشود تا این دانش که بومی کشورمان است به نسلهای آینده انتقال یابد.
سرپرست مدیریت پدافند غیرعامل موسسه رازی با اشاره به تحریمهای متعدد پس از انقلاب تصریح کرد: به رغم تمام مصائب، موانع و محدودیتهای فراوان طی این مدت، موسسه رازی توانست ضمن حفظ خطوط تولید، محصولاتش را نیز به روز نگه دارد و نقش خود را در زمینه پدافند غیرعامل در کشور به خوبی ایفا کند.