رئیس جمهور اساسنامه تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران را در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، از سال ۱۳۹۱، تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در قالب اساسنامه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد. این اساسنامه چند روز گذشته بر اساس دستور حجتالاسلام رئیسی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
دکتر ایمان افتخاری رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران امروز در نشستی خبری که در خصوص موضوع تبدیل این صندوق به بنیاد علم ایران برگزار شد، گفت: طی سالهای گذشته فعالیت های صندوق دستخوش تغییر و تحولاتی شده است.
وی با بیان اینکه از سال ۹۱ تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد گفت: سه شنبه گذشته با دستور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع در قالب اساسنامه ای به تصویب رسید.
افتخاری تاکید کرد: تصویب این اساسنامه شروع یک توسعه اثرگذار در صندوق بوده و در واقع با تمرکز بر پژوهش های پایه فعالیت های بنیاد علم ایران ادامه پیدا می کند.
رئیس بنیاد علم ایران با بیان اینکه تغییر چندانی در فعالیت های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران صورت نمی گیرد گفت: اما برخی وظایف که بر عهده این صندوق بوده اکنون با تبدیل شدن به بنیاد علم ایران توسط نهادهای دیگر دنبال می شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تغییر بودجه با تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران به بنیاد علم ایران گفت: ما تصمیم گیرنده در بودجه نیستیم اما ممکن است در بدنه دولت تغییراتی در خصوص بودجه این بنیاد صورت گیرد.
افتخاری ادامه داد: نحوه عملکرد صندوق حمایت از پژوهشگران از نظر اجرایی مشابه دانشگاه ها تعریف می شود و این تکلیف را مشخص می کند که همانند نهادهای مالی و بانکی از هر پژوهشی حمایت نکند؛ در واقع صندوق حوزه های پژوهشی که به رسمیت شناخته شدند را مورد حمایت قرار می دهد.
وی با اشاره به عملکرد بنیاد علم ایران گفت: اصلی ترین فعالیت این بنیاد در سه محور طرح های پژوهشی، حمایت از پژوهش های پسادکتری و حمایت از رساله های دکتری است که این رویه همچنان در بنیاد علم ایران مورد پیگیری قرار می گیرد.
به گفته رئیس بنیاد علم ایران، صندوق همواره پژوهش های پایه و کاربردی را مورد حمایت قرار داده و تاکنون طی ۱۵ سال تشکیل صندوق بیش از ۸ هزار پروژه پژوهشی را پشتیبانی کرده تا به ثمر برسد.
وی با تاکید بر اینکه ساز و کار حمایت از پروژه های پژوهشی در این صندوق مبتنی بر وام نبوده، گفت: این پژوهش ها بلاعوض بوده، همانطور که در سایر کشورها در بنیادهای مشابه این حمایت ها صورت می گیرد.
حمایت از ۱۱۰۰ پروژه پژوهشی به صورت سالانه
افتخاری با بیان اینکه طی ۵ سال اخیر به صورت میانگین و سالانه ۱۱۰۰ پروژه را مورد حمایت قرار دادیم ،گفت: طی ۱۵ سال از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و نوآوران حمایت از پروژه ها به مرور افزایش یافته است.
همکاری با صد دانشمند کشور
رئیس بنیاد علم ایران با بیان اینکه در این بنیاد با 100نفر از دانشمندان کشور همکاری مستقیم داریم گفت: این افراد در دانشگاه ها و بسیاری از امور کشور دست دارند یا مطلع هستند. از این رو ما در بنیاد با مشورت آنها پروژه های مساله محور و مورد نیاز کشور را به تصویب برای حمایت می رسانیم.