الزام افراد به رعایت نکات بهداشتی، بیشتر از گذشته ضرورت پیدا کرده و فناوریهای دیجیتال به ابتکارهایی برای رعایت این الزام منجر شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، پیشرفت فناوری، همراه با شکاف برجسته در دسترسی به بهداشت و درمان در خاورمیانه و آفریقا، کارآفرینان منطقه را به ابتکار و ایجاد راه حل های پیشرفته بهداشت دیجیتال برای مقابله با این چالش ها واداشته است. تغییر بنیادی نگرش نسبت به سلامت دیجیتال که توسط فناوری های موجود امکان پذیر شده است، نوید دسترسی به مراقبت های بهداشتی را به صدها میلیون انسان می دهد.
اجرای راهکارهای دیجیتال حوزه سلامت
در شکل دیجیتال این فرآیند، سه چالش اصلی، دسترسی، کیفیت و هزینه هستند. نوآوری ها در سلامت دیجیتال بر افزایش دسترسی با کیفیت بهتر و هزینه های کمتر برای بیمار، ارائه دهنده و پرداخت کننده متمرکز است. با توجه به عرضه و تقاضای نامتعادل برای مراقبت های بهداشتی در خاورمیانه، که ناشی از افزایش هزینه مراقبت های بهداشتی، افزایش جمعیت، افزایش بیماران مسن و شیوع بیماریهای غیرواگیر است، زمان و نحوه دسترسی و اجرای راهکارهای دیجیتال اهمیت بسیاری دارد.
با توجه به این ضرورت، هلثینو تشکیل شد. در این طرح، قرار است از شرکت های خلاق حوزه سلامت دیجیتال حمایت شود.بنابراین افراد دارای ایده برای راه اندازی شرکت خلاق در حوزه سلامت، شرکت های خلاق و مجموعه های فعال در این حوزه، صندوق های پژوهش و فناوری، صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر و شتابدهنده ها، می توانند زنجیره اجرایی این طرح را در کشور ایجاد کنند.
حمایت های مالی و لجستیکی
تیم های خلاقی که ایده ای در حوزه های سلامت دیجیتال دارند، می توانند با شرکت در این طرح تا سقف 150 میلیون تومان از تسهیلات کم بهره و با تنفس برخوردار شوند.
اگر این تیم با یک شتابدهنده همکاری کند و یا شتاب دهنده ای باشد که تیم هایی در این حوزه دارد، می تواند تا سقف 300 میلیون تومان به صورت سرمایه گذاری دریافت کند.
همچنین کسب و کارهایی که موفق به جذب سرمایه از هر صندوق پژوهش و فناوری شوند در این طرح می توانند تا حداکثر 4 برابر مبلغ جذب سرمایه را در قالب تسهیلات دریافت کنند.
فارغ از تسهیلات مالی، حمایت های دیگری هم از این شرکت ها و تیم های خلاق به عمل می آید که از جمله آنها می توان به ارائه خدماتی مانند فضای استقرار، زیرساخت و سرور و مارکتینگ اشاره کرد.همچنین با شرکت در این طرح می توان از خدمات سرویس دهندگان پلتفرم راه نوآوری و شبکه نوآوری دیجیتال به صورت رایگان استفاده کرد.
شرکت فناوری و نوآوری هوشمند سایان با برند تجاری سایتک به عنوان کارگزار ستاد توسعه فناوری های دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با این هدف توسعه یافته است تا جنبه های مختلف اقتصاد دیحیتال را رصد کند. این مرکز با استفاده از متخصصین علم مدیریت در حوزه تکنولوژی، داده کاوی و … به گردآوری و تحلیل داده در حوزه های دانشی، فناورانه و کاربردی اقتصاد دیجیتال می پردازد تا بدین وسیله گامی در راستای پر کردن شکاف دیجیتال کشور بردارد.