تولید محصولات حوزه سلامت در 4 حوزه فناورانه منجر به صرفهجویی ارزی زیادی در کشور شده است. اتفاقی که با 105 میلیارد تومان حمایت مالی انجام شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، این کار با تولید «بسته تولید داروهای بیولوژیک»، «بسته تولید مواد اولیه دارویی»، «بسته تولید واکسنهای انسانی» و «تجهیزات پزشکی» و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میسر شده است و برای کشور 9/274 میلیون دلار صرفهجویی ارزی به همراه داشته است.
کارگروه تولید ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ارتقای حوزه سلامت در کشور از محصولات حمایت کرده و تولیدات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و خلاق را به بازار رسانده است.
داروهای زیستی
در این طرح ملی، 7 بسته تولید داروهای بیولوژیک تعریف شده است که با حمایت 3/17 میلیارد تومانی به کاهش خروج بیش از 74 میلیارد دلار ارز از کشور منجر شده است.
مواد اولیه دارویی
ستاد توسعه زیست فناوری برای ارتقای تولید مواد اولیه دارویی به عنوان زیرساختی برای تامین نیاز بازار دارویی کشور، اقدام به تعریف 75 بسته تولیدی در این حوزه کرده است. کاری که با حمایت 5/47 میلیارد تومانی، صرفهجویی 116 میلیارد دلاری برای کشور به همراه داشته است.
واکسن انسانی
از دیگر حوزههای فناورانهای که در این طرح مدنظر است، تولید واکسنهای انسانی است. کاری که با اجرای 5 بسته فناورانه اجرایی شده است. اجرای این طرح با اختصاص 21 میلیارد تومان حمایت مالی به نتیجه رسیده و 60 میلیون دلار صرفهجویی ارزی به دنبال داشته است.
تجهیزات پزشکی
یکی از حوزههای ارزبری که در کشور منجر به تحمیل هزینه زیاد به خزانه کشور می شد، واردات تجهیزات پزشکی بود. کاری که با تولید 3 محصول داخلی و حمایت 8/19 میلیارد تومانی به کاهش خروج 24 میلیون دلار ارز از کشور منجر شده است.
در کل با حمایتهای صورت گرفته 90 محصول فناورانه در حوزه سلامت با اتکا به توان داخلی و با حمایت 6/105 میلیارد تومانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده است که در نهایت صرفه جویی 9/274 میلیون دلاری ارز را برای کشور به ارمغان آورده است.