پشتیبانی مالی از پژوهشهای کاربردی برای رسیدن پژوهشها به بازار با حمایت از 27 طرح فناورانه محقق شد.
در همین راستا، صندوق پژوهش و فناوری در حوزه سلول های بنیادی ایجاد شد تا تامین مالی پژوهشهای این حوزه سرعت بگیرد.
این صندوق از آغاز فعالیت خود و با هدف ارائه خدمات مالی و حمایت از صاحبان ایده، شرکت های دانش بنیان، فناور و خلاق، تا کنون به دهها طرح خدمت رسانیکرده است، به طوری که 27 طرح در 3 ماه اخیر از حمایتهای پشتیبانی مالی، سرمایه برای ایجاد نمونه اولیه و تولید برخوردار شدند.
افزایش دانش کاربردی سلول درمانی و حمایت از متخصصان حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با عقد موافقت نامه با دانشگاه های علوم پزشکی تبریز و کرمان، از دیگر اقداماتی است که به ترویج این فناوری در زیستبوم دانشگاه کمک کرد.
چارچوببندی استفاده
تهیه و تنظیم دستورالعمل ملی استفاده از سلول و فرآورده های سلولی در مطالعات تحقیقاتی و کاربردهای درمانی در دامپزشکی و پیگیری ابلاغ آن از سوی سازمان دامپزشکی کشور، گامی بود که به ساماندهی و ایجاد روندی مشخص در تولید فرآوردهها یا آزمایشهای مبتنی بر سلولهای بنیادی کمک کرد.
راه اندازی پژوهشسراهای دانش آموزی سلول های بنیادی استان بوشهر و اردبیل یکی دیگر از گامهای ستاد برای ترویج و فرهنگسازی این فناوری از مقاطع سنی پایین و کمک به توسعه علم و فناوری سلولهای بنیادی در سالهای پیش رو است.
حمایت از توسعه فعالیتهای پژوهشسراها در چند محور دنبال شده است که در تعامل و همکاری وزارت آموزش و پرورش، در 3 ماه اخیر 3 پژوهشسرا به جمع پژوهشسراهای کشور اضافه شد.
در قالب این برنامه، ضمن حمایت از ایجاد و راهاندازی، با بهرهگیری از تجهیزات آزمایشگاهی و آموزشی ایرانساخت این پژوهشسراها به مرحله بهرهبرداری رسیدند.
اما همکاریهای بینالمللی و ایجاد پل ارتباطی با دانش و فناوری جهان در این حوزه، یکی دیگر از اقدامات ستاد برای توسعه همکاری ها بود. بر همین اساس و برای بهبود روابط در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، بستر همکاری با مراکز پژوهشی و دانشگاهی کشور ونزوئلا رونق گرفت.
حمایت از مطالعات پیش بالینی و کارآزمایی های بالینی با پذیرش 14 طرح و حمایت از 27 طرح فناورانه شرکتهای دانشبنیان از دیگر گامهای ستاد توسعه فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی معاونت علمی و فناوری به شمار میرود.