محققان آمریکایی میگویند معدهای که از ۱۴ هفته قبل در آزمایشگاه پرورش دادهاند، کارکرد خوبی دارد و حتی مانند معده معمولی اسید ترشح میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری به نقل از نیواطلس، تولید ارگانهای مصنوعی بدن در سالهای اخیر متداولتر از گذشته شده و این امر زمینه را برای پیشرفت علم پزشکی، درمان انواع بیماریها و یافتن روشهای درمانی تازه هموار کرده است.
یک پژوهش جدید منجر به ابداع پیشرفتهترین معده آزمایشگاهی جهان شده که حاوی سه نوع سلول متفاوت است و با استفاده از این سلولها میتوان حتی اسید معده نیز تولید کرد.
کشت سلول برای تولید ارگانهای مختلف بدن روز به روز در حال افزایش است ولی به تازگی برای این کار از ارگانوئیدهای رشد یافته در آزمایشگاه استفاده میشود که اندامهای کوچک و سهبعدی هستند که از سلولهای بنیادی به دست میآیند و از آنها میتوان برای تولید مغز، ریه، قلب، کلیهها، کبد، پانکراس، رگهای خونی و معده استفاده کرد.
هدف محققان این است که در نهایت به این روش یک انسان کامل بسازند.
دانشمندان مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سین سیناتی برای نخستین بار پیشرفتهترین ارگانوئیدها را برای تولید معده آزمایشگاهی با استفاده از انواع سلولی پرورش دادهاند و محصول نهایی تواناییهای جدیدی دارد که باعث شده بسیار مشابه معده طبیعی باشد.
بافت این معده مصنوعی که با استفاده از سه نوع سلول نوروگلیال رودهای، مزانشیمی و اپیتلیال تولید شده قادر به ترشح اسید طبیعی معده است و توسط لایههایی از ماهیچههای صاف حاوی نورونهای مختلف احاطه شده که انقباضات بافت مهندسی شده معده را کنترل میکنند.
معده یادشده در درون بدن یک موش قرار دارد و امید میرود موفقیت آن زمینه را برای استفاده از این روش برای تولید ارگانهای دیگر بدن به طور مصنوعی فراهم کند.