تولید مقالات به عنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی صنایع کشور مدنظر است. در همین راستا صنعت طب سنتی ایران با ارتقای جایگاه خود در این حوزه، رتبه پنجم جهان را به نام خود ثبت کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل فناوری و نوآوری؛ بر اساس اعلام پایگاه انتشارات اسکوپوس که یکی از نمایههای استنادی معتبر و شناختهشده جهان است، ایران در زمینه تولید مقالات حوزه طب سنتی جهش قابل توجهی داشته و رسالههای منتشر شده در این زمینه، ایران را به یکی از کشورهای برجسته در دنیا بدل کرده است.
بر اساس اعلام این پایگاه، سال 2009 تعداد مقالات منتشر شده ایرانی در زمینه تولید علم طب سنتی 20 عنوان بود. این اتفاق با جهشی درخور به انتشار سالیانه 35 عنوان مقاله ارتقا یافته است. یعنی سال 2020، ایران با انتشار سالیانه 35 مقاله جایگاه خود در جهان را ارتقا داد و در رتبه پنجم جهان پس از کشورهای چین، هند، برزیل و آمریکا ایستاد.
البته توسعه صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی در چند سال اخیر به دلیل قرار گرفتن این صنعت به عنوان اولویتی در نقشه جامع علمی کشور، تاکیدات رهبری و تدوین سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی با شتاب و کیفیت بیشتری پیش می رود. اقداماتی که به احیای این عرصه در کشور کمک کرده است.
چند سالی است که با شکلگیری زیستبوم فناوری و نوآوری فرصت مناسبی برای فعالیت خلاقان، فناوران و صنعتگران حوزه گیاهان دارویی فراهم شده است تا این صنعت رو به رشد جهانی مبتنی بر ارزشهای اسلامی و داراییهای بومی کشور رشد کند.