کپسول هوشمند فناوری نوظهوری است که به کمک آن می توان به بهره برداری های زیادی در حوزه سلامت انسان دست یافت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل فناوری و نوآوری؛ این کپسول هوشمند حاوی حسگرهای قدرتمندی است که پس از بلع توسط انسان، ماموریت های بسیاری را در معده و روده وی به انجام می رساند.
ارسال گزارش از دستگاه گوارش
یکی از مهمترین ماموریت های این کپسول، ارسال گزارش هایی منظم از دستگاه گوارش فرد است و آنطور که علی رسولی مدیر ترویج مرکز راهبردی فناوری های همگرا عنوان میکند: حسگرهای تعبیه شده در این کپسول با تجزیه و تحلیل فشار گازهای موجود در دستگاه گوارش از جمله دی اکسید کربن، هیدروژن، اکسیژن و سایر ترکیبات شیمیایی، زمینه های انجام یک سونوگرافی راحت و ایمن را برای پزشکان فراهم میکنند.
از کارکردهای بسیار مهم این کپسول، قابلیت اتصال به گوشی های همراه و ارسال گزارش به آن است. با این قابلیت، ضمن تجزیه و تحلیل گازها، به اطلاعات و حتی پژوهش هایی علمی درباره تاثیر غذا بر محیط گوارش دست یافته و راهکارهایی علمی برای درمان بیماری های مرتبط با اختلالات هاضمه ارائه دهند.
تزریق به موقع دارو
از دیگر قابلیت های این کپسول، تشخیص بیماری هایی نظیر سندرم روده تحریک پذیر یا آی بی اس، بیماری های التهابی روده و حتی موارد کشنده از قبیل سرطان روده است.
این کپسول هوشمند برای تزریق به اندازه و به موقع دارو نیز کارکرد دارد. به این ترتیب که نمونه ای از این کپسول با بهره گیری از ۶ بازوی تجزیه پذیر، کاربران را از مصرف دارو در ساعت های مشخص بی نیاز کرده و راس ساعت های از پیش تعیین شده، دوز مشخصی از دارو را در بدن بیمار آزاد می کند.
این فناوری تا جایی پیش رفته که حتی به کمک بیماران دیابتی نیز آمده. به طوری که محققان، روش جدیدی برای قرار دادن انسولین در این کپسول ها ایجاد کرده اند که میتواند از طریق معده به جریان خون منتقل و در زمان نیاز در بدن آزاد شود.
هوشمندی
این قبیل کپسول ها، دارای ریزپردازشگر، باطری، سیستم رادیویی بی سیم و مخزن دارویی برای نگهداری میزان معینی از دارو بوده و قادر هستند میزان مورد نظر دارو را در مناطق مشخصی از بدن انسان آزاد کنند. برخی دیگر از انواع این کپسول، دارای روکشی از سنسورهای حساس بوده و با دریافت سیگنال الکترومغناطیسی، دارو را به طور اتوماتیک در بدن آزاد می کنند. همچنین این محصول توانایی اندازه گیری دمای بدن را نیز داشته که اطلاعات آن را از طریق سیستم بی سیم به یک گیرنده خارجی انتقال می دهد.
میزان هوشمندی این کپسول ها به اندازه ای است که با استفاده از حسگرهای خود، میزان اسیدیته بدن را اندازه گیری کرده و متناسب با آن میزان، دارو را وارد بدن می کند.
در این سیستم ارتباطی میان داخل و بیرون بدن، پزشک و بیمار می توانند فعالیت های کپسول را به شکلی منظم رصد کنند. برای این کار کافی است میزان و زمان مصرف دارو را در یک اپلیکیشن ثبت کرده و از طریق آن، با کپسول هوشمند ارتباط برقرار کرد. با ورود هر کپسول به بدن، زمان ورود آن نیز ثبت شده و از طریق بلوتوث، به پزشک و بیمار ارسال می شود.