ستاد توسعه فناوری نانو اعلام کرد بر اساس آخرین آمار، ایران بعد از چین، امریکا و هند، چهارمین کشوری است که در حوزه نانومقاله منتشر کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیل فناوری و نوآوری؛ به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، تعداد مقالات علمی به‌عنوان پارامتری برای سنجش و مقایسه رشد علمی افراد، دانشگاه‌ها و کشورها به‌شمار می‌رود و بیانگر بازدهی علمی آن‌ها است. طبق گزارش «استت‌نانو» بیش از ۴۲ درصد از انتشارات نانوی دنیا در سال ۲۰۲۱ را محققان چینی نگارش و منتشر کرده‌اند. آمریکا، هند و ایران به ترتیب با ۱۱٫۵، ۹٫۴ و ۵٫۵ درصد در رده بعدی قرار دارند.

در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۲۰۲ هزار مقاله نانو در مجلات نمایه شده در JCR (Journal Citation Reports) منتشر شده‌اند که این تعداد حدود ۸٫۲ درصد از کل مقالات نمایه شده در Web of Science را شامل می‌شود. به عبارت بهتر، حدود ۸ درصد از کل انتشارات علمی دنیا در حوزه فناوری نانو هستند.

چین با انتشار بیش از ۸۵۷۰۰ مقاله نانو در رده اول قرار دارد. نیروی انسانی فراوان، وجود مراکز متعدد دانشگاهی و تحقیقاتی و البته توجه ویژه به فناوری نانو سبب شده که چین در دهه گذشته همراه در رتبه اول این شاخص قرار بگیرد. در واقع حدود ۱۴ درصد از کل مقالات علمی چین در این حوزه هستند. بعد از چین، آمریکا با حدود ۲۳۲۰۰ مقاله (۱۱٫۵ درصد) در رده دوم قرار دارد. هند و ایران نیز با ترتیب با سهم ۹٫۴ و ۵٫۵ درصد در رده‌های بعدی هستند.

علاوه بر تعداد مقالات نانو، سهم مقالات نانو از کل مقالات آن کشور هم به‌عنوان معیاری از میزان توجه و اولویت به علوم نانو در جدول آمده است که ایران همچنان بالاترین سهم را در این شاخص دارد.

۲۰ کشور برتر در انتشار مقالات نانو در سال ۲۰۲۱

معرفی ۲۰کشور برتر در انتشار مقالات نانو در سال ۲۰۲۱

معرفی ۲۰کشور برتر در انتشار مقالات نانو در سال ۲۰۲۱

این داده‌ها توسط پایگاه استت نانو با استفاده از یک عبارت جستجوی مختص فناوری نانو از دیتابیس Web of Science به طور ماهانه جستجو و منتشر می‌شوند.