52 شرکت و 15 شتابدهنده، روند تجاریسازی فناوری محصولات مرتبط با حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی را رونق میدهند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل فناوری و نوآوری؛ مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی بهعنوان یکی از مهمترین ساختارهای این حوزه در تبدیل دانشگاهها به دانشگاههای نسل سوم با تمرکز بر توسعه اقتصاد دانشبنیان، تاسیس شرکتهای دانشبنیان و حمایت از تیمها و هستههای فناور راهاندازی شده است.
حمایت از 10 مرکز جامع و 2 دانشگاه
از سال 1395 تاکنون تعداد 10 مرکز جامع در کلان مناطق علوم پزشکی کشور و ۲ دانشگاه تربیت مدرس و صنعتی شریف و پژوهشگاه رویان مورد حمایت قرار گرفته است.
اهداف مراکز جامع در حوزه تجاریســازی و فناوری، مشــاوره و حمایت از ثبت اختراعات، مشارکت در برپایی رویدادهای شرکتهای خلاق، حمایت از پروژههای فناورانه و محصولمحور، جلب مشــارکت شــرکتهای دارویی و سرمایهگذار، ارائه خدمات مشاوره و منتورینگ ویژه صاحبان ایدههای فناورانه، شناســایی ، جذب و اســتقرار شــرکتهای دانشبنیان نوآور و همکاری با شتابدهندههای فعال در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی است.
فعالیت شتابدهندهها
در این راستا بالغ بر 52 شرکت و 15 شتابدهنده در این حیطه در مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی کشور مستقر و در این حوزه فعالیت میکنند. شتابدهندهها مراکز جامع در راستای شناسایی، جذب و سازماندهی شرکتها و هستههای فناور و صاحبان ایده، ایجاد دسترسی برای تبادل تجربیات و استفاده از امکانات و ظرفیت موجود در این مراکز، کمک و مشــارکت در تشــکیل کمیتههای تخصصی و تسریع در داوری ایدهها و طرحهای فناورانه فعالیت میکنند.
از آنجاییکه تولید و بومیسازی محصولات حیطه سلولهای بنیادی میتواند تاثیر بسزایی در پیشرفت این علوم داشته و منجر به بینیازی کشور برای واردات شود، شرکتهای دانشبنیان با حمایت مراکز جامع توانستهاند به موفقیتهای ارزشمند در زمینه تولید دست یابند که در این مورد میتوان به برخی دستاوردهای شرکتهای مستقر در مراکز جامع نظیر «تولید چسب زخم چشمی و زخمپوشهای پوستی هوشمند»، «تولید انواع کیتهای تشخیصی ویروس کرونا»، «انواع پروتئین نوترکیب» و «تولید سلول مزانشیمی و ارتوسل» اشاره کرد.