صادرات محصولات زیست فناورانه در قالب 26 سرفصل هدفگذاری شده است و تا 5 سال آینده باعث افزایش تابآوری و ایجاد 450 میلیون دلار ارزش افزوده خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، محصولات ایرانساختی که با اتکا به توانمندی متخصصان و نخبگان علمی کشور تولید شده و ظرفیت ورود به بازارهای جهانی را دارد. ایران یکی از کشورهای پیشرو در حوزه زیستفناوری است و با شکلگیری زیستبوم فناوری و نوآوری، این ظرفیت ها به خوبی نمایان شد.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم برای معرفی و رساندن این محصولات باکیفیت ایرانی به بازارهای جهانی اقدام به اجرا کردن پروژههایی ملی اما در سطح جهانی کرده است.
صادرات محصولات زیست فناوری ( 16 پروژه)، اجرای پروژههای تولید مشترک در بازارهای هدف (1 برنامه)، حمایت از طرحهای توسعه صادراتی شرکتها ( 1 پروژه)، ایجاد و راهاندازی 7 دفتر تخصصی خارجی در کشورهای مالزی، شرق آفریقا، ونزوئلا، شرق اروپا، افغانستان و عمان»، برنامهریزی برای افزایش ارزآوری از محل فروش دانش فنی ( 1 پروژه)، توسعه شبکه واسطههای فروش در دنیا ( 1 پروژه)، تقویت شبکه تخصصی بینالمللی( 1 پروژه)، انجام مطالعات میدانی بازارهای هدف ( 1 پروژه)، برگزاری و حضور در رویدادهای بینالمللی( 1 پروژه) و اعزام و پذیرش هیاتهای خارجی( 1 پروژه) 30 برنامه ملی در این حوزه است.
از جمله اهداف اجرا کردن این طرحها می توان به «ارتقاء فرهنگ صادراتی شرکت های زیست فناوری بوسیله توانمندسازی و آموزش در راستای اصلاح مستندات مورد نیاز برای صادرات و اخذ استانداردهای بینالمللی»، «ایجاد و را هاندازی پایگاههای برون مرزی تخصصی زیستفناوری برای تسهیل دسترسی به منابع مالی خارجی، افراد و شرکتهای بینالمللی در پروژهای فناورانه با کمترین هزینه»، «حضور فعال شرکت های دانش بنیان حوزه زیستفناوری در رویدادهای تجاری با استفاده از ظرفیت پایگاههای صادراتی» و «دسترسی به بازارهای جهانی و بازاریابی محصولات زیست فناوری» اشاره کرد.