دولت انگلیس لایحه ایمنی آنلاین را آپدیت کرده است در اصلاحات این لایحه جرائم جدیدی  از جمله مقابله با کلاهبرداری و انتشار هرزنگاری نیز اضافه شده اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از سی ان بی سی، لایحه ایمنی آنلاین انگلیس در اصل برای مقابله با محتوای مخرب و غیرقانونی در شبکه های اجتماعی از جمله فیس بوک، اینستاگرام، یوتیوب، توئیتر و تیک تاک ارائه شده است.

اواخر ۲۰۲۱ میلادی قانونگذاران این کشور تحقیقی درباره شیوه مقابله پلتفرم های آنلاین با چنین محتوایی را تکمیل کردند و به این نتیجه رسیدند باید جرائم بیشتری مانند آزار به خود، تبعیض نژادی و تبلیغات کلاهبردارانه به حوزه این قانون افزوده شود.

دولت انگلیس اعلام کرد این لایحه اکنون شامل مقرراتی با اولویت بسیار بالا است که محتوای هرزنگاری، خرید و فروش مواد مخدر و اسلحه، ترویج خودکشی، قاچاق انسان و دیگر جرایم غیرقانونی را در بر می گیرد.

همچنین این قانون افرادی را هدف می گیرد که تهدیدهای آنلاین ارسال می کنند و مجازاتی تا ۵ سال برای آنها در نظر می گیرد.

دولت انگلیس اعلام کرد مشغول بررسی توصیه های بیشتر از جمله افزودن جرائمی مانند ارسال تصاویر مستهجن، ترول کردن مبتلایان به بیماری صرع، ردیابی تبلیغات کلاهبردارانه، ایجاد مسئولیت کیفری برای مدیران ارشد شرکت های فناوری به این قانون است.

البته اصلاحات مذکور قبل از تبدیل شدن به قانون تحت بررسی دقیق پارلمان انگلیس قرار می گیرد. این اصلاحات نحوه واکنش شرکت های بزرگ فناوری به محتوای سمی در پلتفرم ها را دگرگون می کند، از آنها می خواهد نسبت به محتوای مخرب در پلتفرم هایشان پاسخگو باشند و آنها را ملزم می کند از قرار گرفتن کاربران در مقابل چنین محتوای مجرمانه ای جلوگیری کنند.

نقض این قانون جریمه ای سنگین تا ۱۰ درصد درآمد سالانه شرکت ها یا مسدود شدن پلتفرم در کشور را در پی خواهد داشت.

پریتی پتل وزیر کشور انگلیس در این باره گفت: نمی توان اجازه داد اینترنت به بهشت ایده آلی برای مجرمان تبدیل شود که با کمک آن از مردم سواستفاده کنند. شرکت ها باید مسئولیت عدم نمایش محتوای مخرب در پلتفرم هایشان را برعهده گیرند. اقدامات جدید سبب می شود مقابله با مجرمان و پاسخگویی شبکه های ا جتماعی نسبت به تخلفات سریع تر و آسان تر شود.

به نوشته گاردین مواردی مانند پیوستن به گروه های وسیعی که در فضای دیجیتال نقدهای منفی می نویسند، پست محتوا درباره تهدیدهای جعلی بمب گذاری نیز از دیگر جرائمی هستند که به این قانون افزوده شده است.

پیش بینی می شود لایحه ایمنی آنلاین در چند ماه آینده به پارلمان انگلیس ارائه شود این قانون برای حفاظت از کاربران در مقابل محتوای مخرب طراحی شده است.

نفیسه کرمی