یکی از صنایع بهرهمند از خدمات آزمایشگاهی حوزه کشاورزی و محیط زیست است که با به اشتراک گذاری 5 هزار و 488 دستگاه تخصصی؛ رشد کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، خدمات آزمایشگاهی به نوعی زیربنای توسعه علمی صنایع مختلف محسوب میشوند. خدماتی که می تواند توسعه یافتگی در کشور را بر پایه اصول و مبانی درست علمی و آزمایشهای مقبول مل و بینالمللی محقق کند. بر همین اساس شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چند سالی است که با حمایت از اشتراکگذاری دستگاهها و تجهیزات فناورانه سعی میکند به توسعه علمی صنایع شتاب دهد.
در همین راستا نیز طی چند سال اخیر با به اشتراک گذاری 5 هزار و 488 دستگاه و فعالیت 217 مجموعه آزمایشگاهی در حوزه کشاورزی و محیط زیست شاهد رونق گرفتن فعالیتها در این دو حوزه هستیم. پژوهشگران، اساتید و دانشجویان به بهرهمندی از این تجهیزات در تلاش هستند تا این دو صنعت مادر و پایه را در کشور توسعه دهند.
«کولیس دیجیتال»، «یوک مغناطیسی»، «کوره الکتریکی»، «کوره حمام نمک»، «کانال روباز آزمایشگاهی»، «کروماتوگراف مایع طیف سنج جرمی طیف سنج جرمی»، «کشنده میکرو پیپت»، «چکش تراکم اتوماتیک خاک»، «ژرمیناتور»، «کارخانه گیاهی»، «پمپ نمونه بردار هوا»، «ویکات سیمان»، «پردازشگر فراصوت»، «نمونه بردار گراب ون وین»، «همزن مغناطیسی»، «میکروسکوپ روبشی لیزری همکانون (کانفوکال)»، «میکروسکوپ پروبی روبشی» و غیره از جمله این محصولات هستند.
تجهیزاتی که به همت و مشارکت آزمایشگاههایی چون «شرکت تحقیقاتی علوم حیاتی فاروق»، «آزمایشگاه شرکت پرتو آزمون جوانه خراسان»، «آزمایشگاه شرکت فردوس طب شفاء، آزمایشگاه آب و فاضلاب دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران»، «آزمایشگاه بیوتکنولوژی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری موسسه تحقیقات علوم باغبانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی»، «آزمایشگاه بیوتکنولوژی دام و طیور آبزیان پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» و غیره به اشتراک گذاشته شدهاند.