بهمنظور ترویج و ارتقای دانش علوم شناختی و تامین نیازهای داخلی و کاهش وابستگی، در سالهای اخیر 150 طرح تحقیقاتی در کشور اجرا و به اتمام رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، در 17 مرحله از فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی از سوی ستاد علوم و فناوریهای شناختی با هدف ترویج و توسعه دانش این علوم و بهرهمندی محققان، پژوهشگران و اساتید مراکز علمی و دانشگاهی در سطح کشور از چترهای حمایتی ستاد، بیش از 320 طرح مطالعاتی و تحقیقاتی تحت پوشش حمایتها قرار گرفت.
اجرای بیش از 170 طرح دیگر
از مجموع طرحهای تحقیقاتی تحت حمایت ستاد توسعه فناوری های علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تاکنون 150 طرح با برخورداری از حمایتهای این ستاد به اتمام رسید و بیش از 170 طرح دیگر در حال اجرا است.
با اجرای سیاستهای راهبردی ستاد شناختی و در نتیجه حمایتهای این ستاد، طرحهای متعددی در زمینه نگاشت مغز، ایمپلنتهای مغزی، ارتباط بین مغز و ماشین و سایر حوزهها به اجرا درآمد که بهعنوان مثال در بهمنماه امسال، 30 دستاورد فنی و تخصصی در حوزه علوم شناختی حاصل طرحهای تحقیقاتی و فناورانه که نشانگر کسب پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی گسترده در حوزه علوم شناختی در داخل کشور است، با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در نمایشگاه بینالمللی تهران رونمایی و به نمایش گذاشته شد.
ساخت انواع دستگاههای تصویربرداری از مغز، ثبت سیگنالهای مغزی و تحریک مغزی، از جمله دستاورهای اجرای طرحهای تحقیقاتی در امر تولید و ساخت فناوریهای شناختی در کشور به شمار میآید.
همکاری با بیش از 1500 استاد و محقق
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برای ترویج و ارتقای دانش در حوزههای علوم شناختی و فناورانه و نیز پیشبرد اجرای طرحهای تحقیقاتی، در حال حاضر با بیش از 1500 تن از اساتید، محققان و متخصصان در 60 مرکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی در استانهای مختلف کشور همکاری و مشارکت دارد.
ارائه 160 طرح طی 8 مرحله فراخوان
در سال جاری در 8 مرحله فراخوان، 160 طرح تحقیقاتی توسط مراکز علمی و پژوهشی برای برخورداری از چتر حمایتی ستاد در زمینههای روانشناسی، فناورانه، نگاشت مغز، مدیریت، آموزش و پرورش، توانبخشی شناختی و علوم اعصاب ارائه شد که برخی از این طرحها، مصوب و در حال اجرا است.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در راستای اهداف و سیاستهای راهبردی خود میکوشد با حمایت از طرحهای پژوهشی فناورانه و استفاده از امکانات و ظرفیتهای داخلی، فرصتها و بسترهای لازم را برای ترویج و توسعه دانش علوم شناختی در کشور فراهم کند تا با تامین نیازهای این حوزه، زمینه دستیابی به خودکفایی و کاهش وابستگیها حاصل شود.