12 خدمت توانمندسازی تعریف شد تا شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق با استفاده از آنها بتوانند به کسب‌وکار خود رونق دهند. شرکت‌هایی که تعداد آنها به بیش از 8 هزار مجموعه رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به عنوان بایگران اصلی زیست‌بوم فناوری و نوآوری نیازمند حمایت و دریافت خدماتی هستند تا بتوانند محصولات فناورانه خود را توسعه دهند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم برای تحقق این امر با تدوین 12 خدمت توانمندسازی به یاری این مجموعه‌های فناور نآمده است.

خدماتی چون «مشاوره های تخصصی کسب‌وکار»، «برگزاری نشست‌های پرسش و پاسخ»، «توسعه بازار»، «تحقیقات بازار»، «ارزشگذاری و تبادل فناوری»، «تبلیغات و اطلاع رسانی»، «منابع انسانی»، «موضوعات حقوقی»، «طراحی صنعتی و ساخت قالب»، «مجوزها، تاییدیه‌ها و استانداردها»، «مالیات و خدمات مالی و اداری» و «بیمه‌های بازرگانی» که از ابتدای تعریف این برنامه 49 هزار و 329 خدمت توانمندسازی به متقاضیان ارائه می‌شود.

حضور موفق و پایدار شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور، صرفا متکی به توان فنی و تولید آنها نیست و نیازمند تقویت توانمندی های داخلی و بهره گیری از مجموعه خدمات تخصصی مورد نیاز برای توانمندسازی است. شناخت از وضعیت شرکت های دانش بنیان و توانمندی های آنها ابزار مهمی برای توسعه کسب و کار در حوزه فناوری و نوآوری کشور است.

برهمین اساس مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ارتقای توانمندی شرکت های دانش بنیان، خدمات متنوعی تحت عنوان برنامه جامع توسعه کسب و کار به شرکت های دانش بنیان از سال 95 ارائه می دهد. این خدمات بنا به درخواست شرکت‌های متقاضی ارائه می شود و در حال حاضر 662 کارگزار به این حوزه ورود کرده‌اند.