پژوهشگران موفق به توسعه فناوری مدلسازی خودکار ساختمان، از طریق حذف کارهای دستی و تبدیل آن به اتوماسیون شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری در توسعه مدلسازی اطلاعات ساختمان، گونهای فرآیند وجود دارد که از آن با عنوان بیآیام نام برده میشود. فرآیندی که سالهاست در جهان رونق گرفته و چندسالی است که در ایران مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری شبیهسازه تمامی زیرساختها، شهرکها و ساختمان تجاری و مسکونی با فرآیند بیآیام است که در این فرآیند، با استفاده از کدهایی که نوشته شده، سعی میشود تا بسیاری از کارها به صورت اتوماسیون انجام شود.
حذف مراحل دستی
بنا به گفته سیدرضا امیرآبادیزاده مدیرعامل شرکت بینالملل هوشمندسازان عرصه اطلاعات ساختمان، این شرکت موفق شده تا این فرآیند را توسعه داده تا به این وسیله، مجموعه کارهایی که بهصورت دستی انجام میشد، پس از این، به صورت اتوماسیون انجام شود.
این فرآیند سببب میشود تا خطاهای دستی که تا پیش از اتوماسیون وجود داشت، کاهش و یا حذف شود.
ترکیب با واقعیت مجازی تعاملی
از طرفی، خروجی این فرآیند، با واقعیت مجازی تعاملی ترکیب شده، که شرکتهای بزرگ دنیا در مقالات خود به این نوع سیستم اشاره کردهاند.
اینکه استفاده از این فرآیند در بحث واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به صورت تعاملی بوده، سبب میشود تا هم بتوانیم بعد چهارم و پنجم بیآیام را ببینیم و هم آن پروژه، با کاهش زمان و هزینه مواجه شود.
اشتغال مستقیم برای 9 نفر
این کاهش زمان و هزینه به صورت بررسی تداخلات و مشکلاتی است که قبل از اجرا اتفاق میافتد و فرد، آنها را قبل از ساخت، دیده و شناسایی میکند. به این ترتیب، پروژه در زمان ساخت، بدون هیچ تداخل و مشکلی، در مسیر پیشرفت قرار میگیرد.
در توسعه این فرآیند، برای 9 نفر به شکل مستقیم ایجاد اشتغال شده است.
طرح توسعه مدلسازی اطلاعات ساختمان با دریافت تسهیلات از معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مورد حمایت قرار گرفته است.