سامانه مدیریت حوادث طراحی شده توسط محققان شرکت دانش بنیان، امدادرسانی به مناطق سیل‌زده و مناطقی که بلایای طبیعی در آن رخ داده است را ممکن می‌کند.

به گزارش پایگاه خبر تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، احمد رضائیان مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به این که سامانه مدیریت حوادث تاکنون در ۱۲۴ حادثه کشور مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: در زمینلرزه کرمانشاه بواسطه بهره گیری از سامانه مدیریت حوادث به ۱۳۰ هزار نفر خدمت رسانی شد.

وی افزود: سامانه مدیریت حوادث از لحظه ثبت ارزیابی خسارت ها مورد استفاده قرار می گیرد تا اطلاعات به صورت دقیق جمع آوری و ثبت شود.

بوسیله سامانه مدیریت حوادث می توان در تامین اقلام معیشتی، کانکس، چادر، آواربرداری، تامین نیاز ساخت و ساز و سایر موارد یک سامانه یکپارچه و برخط ایجاد کرد و علاوه بر آن کاربرها می توانند به صورت آفلاین نیز از سامانه استفاده کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون فقط ۵ نمونه خارجی برای سامانه مدیریت حوادث ثبت شده است،گفت: آن چه در ایران ساخته شده است قابلیت های بیشتری دارد زیرا تنوع سوانح در کشور به مراتب بیشتر است. به صورت مشخص ثبت مناطق و جمعیت حادثه دیده و آن چه که در مراحل مختلف برای مناطق حادثه دیده نیاز است، آن اطلاعاتی است که در سامانه مدیریت سوانح ثبت می شود و به کاربر کمک می کند تا تحلیل ها و پیش بینی هایی دریافت کند.

این مدیر حوزه دانش بنیان با اشاره به این که مجموعه هایی نظیر یونسکو، وزارت کشور و هلال احمر نیز از سامانه مدیریت حوادث استفاده می کنند، توضیح داد: نیروی انسانی مشغول به کار در پروژه سامانه مدیریت حوادث به صورت ثابت حدود ۲۵ نفر است اما در زمان وقوع حوادث این تعداد تا نزدیک به ۴۰۰ نفر نیز افزایش پیدا می کند تا مدیریت سوانح در بالاترین سرعت ممکن صورت گیرد.

وی گفت: در هر حادثه یا سانحه برای استقرار سامانه مدیریت حوادث نیاز به صرف ۵۰۰ هزار دلار است در حالی که با استقرار نمونه داخلی صرفا نیاز به صرف یک و نیم میلیارد تومان است و از این طریق حجم زیادی صرفه جویی ارزی در کشور رقم می خورد.