محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید مکمل های پروتئینی برای دام و طیور از ضایعات چرم شدند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری دکتر مجتبی زاهدی فر عضو هیأت علمی مؤسسه علوم دامی و سهامدار یک شرکت دانش بنیان تولید کننده مکملهای پروتئینی از پودر پر مرغ و پودر ضایعات چرم به خبرنگار مهر گفت: ما موفق شدیم در کشور برای اولین بار از پودر ضایعات چرم هیدرولیز شده، مکمل پروتئینی برای خوراک دام و طیور تولید کنیم.
وی با بیان اینکه پوست چرم منبع غنی از پروتئین است که از آنها استفادهای نمیشود و کاربردی در کشور ما ندارند، گفت: این پروتئین میتواند به عنوان خوراک دام گوشتی و طیور گوشتی، تخم گذار بوقلمون و نشخوار کنندگان مورد استفاده قرار بگیرد.
عضو هیأت علمی مؤسسه علوم دامی گفت: بر اساس آزمایشهایی که انجام دادیم در یک دوره نتایج خوبی بدست آوردیم.
وی با تاکید بر اینکه در چرم، بیشتر از ۹۰ درصد پروتئین وجود دارد که درصد هضم آن بیش از ۷۵ درصد است، گفت: درصد زیادی از پروتئین دام و طیور از طریق مکملهایی که تولید میکنیم تأمین میشود و میتواند جایگزین سویا شود.
زاهدی فر با تاکید بر اینکه با دستگاههای ساخته خودمان، دستگاههای هیدرولیز پر و چرم را به تولید میرسانیم، خاطر نشان کرد: تاکنون شرایط پایلوت و آزمایشگاهی طی شده است و نتایج خوبی هم بدست آورده ایم.
وی عنوان کرد: در طول سال، ۲۰۰ هزار تن پر در کشور داریم که با هیدرولیز آن، ۳۰۰ هزار تن پروتئین تولید میشود و به همین میزان جایگزین سویا خواهد شد؛ این میتواند از واردات سویا به کشور جلوگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه دانش فنی تولید پروتئین خوراک دام و طیور را بدست آورده ایم، گفت: از این پروتئین در تغذیه دام استفاده میشود؛ در صورتیکه کشورهای خارجی شاید از صنایع چرم بهره ببرند اما در تغذیه دام استفادهای ندارند.