محققان کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه لرزش برای بیماران ترمور اساسی به کمک تحریک الکتریکی تطبیق پذیر شدند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نواوری به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مسعود رحمتی دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «کاهش لرزش برای بیماران Essential tremor ( ترمور اساسی ) به کمک تحریک الکتریکی تطبیق پذیر» گفت: بر اساس آخرین آمار، حدود ۸۰ هزار نفر از جمعیت ایران به ترمور اساسی دچار هستند. از هر ۲۵ نفر بالای ۴۰ سال، یک نفر به این بیماری مبتلاست.
وی با بیان اینکه این لرزش دست باعث اختلال جدی در فعالیتهای روزمره بیماران شده به صورتی که کیفیت زندگی آنها پایین آمده و در انجام بسیاری از کارها حتی غذا خوردن و نوشیدن آب باید از دیگران کمک بگیرند، گفت: از طرفی داروهای تجویزی تأثیر گذاری حدود ۵۷ درصد داشته و خیلی از بیماران به آنها واکنش مثبت نشان نمیدهند، همچنین این داروها با عوارضی مثل خواب آلودگی و حالت تهوع همراه هستند. از دیگر روشهای درمان ترمور ، DBS و MR Focused Ultrasound هست که بسیار روشهای گران قیمتی هستند.
رحمتی گفت: با توجه به تاییدیه FDA به محصول شرکت آمریکایی CalaTrio مبنی بر مؤثر بودن آن در کاهش ترمور دست بیماران ترمور اساسی که نوعی ترمور فعالیتی هست، این نیاز در کشور ما نیز حس میشود که چنین محصولی توسعه یافته و در خدمت بیماران قرار بگیرد. در مطالعات انجام شده نشان داده شده که استفاده از این دستگاه منجر به کاهش لرزش دست با میانگین ۹۴ دقیقه شده است.
وی افزود: در همین راستا دستگاهی برای کاهش لرزش برای بیماران Essential tremor (ترمور اساسی ) به کمک تحریک الکتریکی تطبیق پذیر طراحی کردیم.
به گفته رحمتی، این دستگاه با گرفتن بازخورد شدت و بسامد لرزش، تحریکی کامل تطبیق پذیر و کنترل شده به اعصاب بیمار، باعث کاهش دامنه لرزش میشود.
وی با بیان اینکه این دستگاه قادر است پارامترهای تحریک جریانی در لحظه تغییر دهد و تحریک را اعمال کند، گفت: امیدواریم طی ماههای جاری این دستگاه در بازار تجهیزات پزشکی قابل عرضه برای تمام بیماران باشد.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه استفاده از این دستگاه باید تحت نظر پزشک باشد، گفت: در حال حاضر فرآیند ثبت اختراع و مقاله با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال انجام است.
رحمتی خاطر نشان کرد: این محصول نمونهای موفق طی ۳ سال اخیر است و احتمالاً به زودی رونمایی میشود.
مهران مهربان دانشجو دکتری دانشکده مهندسی پزشکی و محمدرضا شهابی دانشجو کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیراز دیگر اعضای پروژه هستند.