به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از دیجیتال ترندز، از یادبردن برخی امور مهم و ناتوانی در به یادآوردن آنها یکی از مشکلاتی است که بسیاری از انسان ها با آن دست به گریبان هستند.
پژوهشگران کره ای با اجرای طرح تحقیقاتی جدیدی در تلاش برای افزایش حافظه درازمدت انسان ها هستند. آنان معتقدند که خواب خوب شبانه به یادآوردن آنچه که مطالعه کرده ایم یا تجربیاتی که در طول روز داشته ایم را تسهیل می کند. لذا روش خاصی را برای ایجاد موج های خاص مغزی در حین خواب ابداع کرده اند که ظرفیت حافظه درازمدت انسان ها را ۲ برابر می کند.
البته این روش فعلا تنها در موش ها با موفقیت آزمایش شده است و مشخص نیست انسان ها چه زمانی می توانند از آن بهره مند شوند.
بررسی های قبلی این محققان نشان داده بود که در زمان خواب شبانه چندین جریان مغزی در سر انسان رخ می دهند که از جمله آنها می توان به انتشار امواج کوتاه، اسپیندل تالاموس و غیره اشاره کرد. این جریان های مغزی نقش مهمی در جهت تثبیت حافظه انسان ایفا می کنند.
پژوهشگران می گویند با تمرکز بر روی اسپیندل ها که از بخشی از مغز موسوم به هسته تالاموس ساطع می شوند و با تحریک این هسته به فاصله هر ۷ تا ۱۵ ثانیه می توان حافظه درازمدت را به خصوص در افراد مسن بهبود بخشید. محققان کره ای می گویند با ارتقای این روش می توان در آینده مغز انسان ها را نیز آموزش داد و توانمندی های آن را به طور مصنوعی بیشتر کرد.