یک تیم تحقیقاتی از خوزستان پس از هشت‌ ماه موفق به طراحی و ساخت اولین نمونه کاملا بومی از "دستگاه شبیه‌ساز هواپیمای بوئینگ 737" در کشور شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، دکتر افشین صادقی چیگانی سرپرست تیم تحقیقاتی ساخت دستگاه شبیه‌ساز هواپیمای بوئینگ 737، درباره این پروژه اظهار کرد: گروه شبیه‌سازان در طول هشت ماه تلاش مداوم موفق به ساخت "دستگاه شبیه‌ساز هواپیمای بوئینگ 737" شد و تمام تجهیزات استفاده‌شده در این دستگاه کاملاً بومی و ساخت کشور هستند که برای اولین بار چنین دستگاهی در سطح کشور ساخته می‌شود.

وی از رونمایی این دستگاه در دهه فجر خبر داد و درباره کاربردهای آن تصریح کرد: باتوجه به هزینه‌های بسیار بالای استفاده از هواپیمای واقعی برای آموزش دوره مقدماتی پرواز به خلبانان، در خارج از کشور از چنین دستگاهی به‌عنوان جایگزین استفاده می‌شود در ایران نیز به دلیل عدم وجود این دستگاه خلبان‌ها به خارج از کشور اعزام می‌شوند تا دوره‌های لازم را بگذرانند.

این پژوهشگر جوان در خصوص مزایای استفاده از این دستگاه، گفت: با استفاده از این دستگاه می‌توان باعث کاهش خروج ارز از کشور شد؛ بر اساس تحقیقات ما هر خلبان باید برای گذراندن هر ساعت از این دوره‌های آموزشی رقمی حدود 500 یورو بپردازد. همچنین می‌توانیم موجب اشتغالزایی در استان شویم و یا حتی خلبان‌های کشورهای همسایه برای گذراندن دوره‌های آموزشی در استان پذیرش شوند.

این دانش‌آموخته دکتری طراحی هواپیما، با بیان اینکه دستگاه شبیه‌ساز در بخش آموزشگاه هواپیمایی مدل مرکز آموزش فنون هوایی فرودگاه اهواز طراحی و ساخته شده است، گفت: تاکنون بیش از 100 میلیون تومان برای ساخت این دستگاه هزینه شده که تمام هزینه‌ها شخصی و بدون حمایت هیچ نهاد یا سازمان دولتی یا خصوصی بوده است.